29 november 2013

Dakpark PLATTEGROND


Het Dakpark is een bijzondere plek in Rotterdam voor een wandeling of een
ontmoeting. U en uw kinderen kunnen ontspannen en spelen bij de waterpartij en in de speeltuin. U kunt sporten, barbecue├źn, tuinieren, zonnebaden. U kunt genieten van de planten, kruiden, struiken, bomen en het prachtige uitzicht!

Bijzondere plaatsen in het Dakpark:
·         Watertrap, een speels element met bedriegertjes en door het natuurlijke verloop van het Dakpark klettert het water in de richting van de toegangspoort bij de kruising Schippersstraat – Hudsonstraat.
·         Mediterrane tuin, bijzonder ingericht met een kruidentuin, pergola met druiven en blauwe regen en een zogenaamde ‘warmtekamer’ (ommuurde tuin).
·         Ligweide, een grote, groene grasweide is zeer geschikt voor lekker zonnen, vliegeren en picknicken op een kleed.
·         Barbecueweide, waar de bomen en struiken schaduw (gaan) bieden. Er zijn stenen barbecueplaten en aan de tafels kunt u eten.
·         Buurttuin, bewoners richten in goed onderling overleg deze tuin zelf in.
·         Speeltuin, veilig en onder toezicht spelen, beheerd door de speeltuinvereniging (opening mei 2014)

Dit park is tot stand gekomen door een jarenlange samenwerking tussen buurtbewoners en de gemeente.  Wij zijn trots en blij met dit park, er is hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.