1 december 2015

Dakpark in de race voor nominatie Appeltjes van Oranje 2016

Stemweek start maandag 7 december om 09.00 uur

Rotterdam, 1 december 2015 – Het Dakpark strijdt met negen andere ontmoetingsruimtes uit de regio om een plek bij de genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016. Het Nederlandse publiek kan ieder jaar meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. Stichting Dakpark roept daarom iedereen op om op hen te stemmen. Dat kan van maandag 7 december 09.00 uur tot en met zondag 13 december 2015 op www.oranjefonds.nl/appeltjes. In mei 2016 reikt Koningin Máxima voor de veertiende keer de Appeltjes van Oranje uit.
De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht om gemeenschappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers.

Dakpark Rotterdam is één van de 10 overgebleven kandidaten in regio West, waarvan vier in Rotterdam. Het Dakpark is een unieke plek in Rotterdam, een park bovenop een winkelstrip is gerealiseerd dankzij de enorme en aanhoudende inspanningen van de buurtbewoners. Twee jaar na openingen van het Dakpark bruist het er van activiteiten voor jong en oud.

Stichting Dakpark roept iedereen in de regio op om op hun initiatief te stemmen. Manon Nagelkerken, coördinator vertelt: “Het Dakpark kan rekenen op een grote betrokkenheid vanuit de buurt. Vele vrijwilligers zetten zich in voor het groenonderhoud, als gids bij rondleidingen, bij het verzorgen van de schapen, in de kiosk met heerlijke versnaperingen en als toezichtouder om het Dakpark veilig en gezellig te houden. Al deze vrijwilligers verdienen jullie stem! En als we een Appeltje van Oranje winnen, kunnen we een ruimte realiseren waar de vrijwilligers, bewoners en bezoekers ook tijdens minder mooie dagen elkaar op het Dakpark kunnen ontmoeten, maar ook te gebruiken is voor bijv. expo’s, feestjes, workshops etc.”

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer informatie over de activiteiten van Stichting Dakpark Rotterdam staat op: www.dakparkrotterdam.nl. Je kunt Stichting Dakpark volgen op twitter en facebook