Dakpark GIDS

Het Dakpark is in vele opzichten bijzonder. Het Dakpark is het grootste park op een dak van Europa en dit maakt het architectonisch erg interessant. De mensen zijn vaak verrast een echt park, compleet met bomen, pergola’s en prachtige tuinen aan te treffen op het dak. Dit hadden ze niet verwacht!
En hier is de bewonersparticipatie zowat uitgevonden, niet als bezuinigingsmaatregel, maar omdat bewoners het heft in eigen handen namen en standvastig volhielden. Vijftien jaar (!) heeft het geduurd voordat het Dakpark gebouwd is en in volle groei en bloei is gekomen.

Maar hoe doe je dat eigenlijk: een park met echte bomen aanleggen op een dak? Wáárom is het park eigenlijk op een dak? En die bewoners: hoe hou je die blijvend betrokken?

Geïnteresseerd in een rondleiding over het Dakpark, onze gidsen willen er graag alles over vertellen. Een rondleiding kost €80,- per groep van max. 15 personen. Vermeld bij de aanvraag met hoeveel personen u komt, van welk vervoer gebruik wordt gemaakt (dit ivm een goede ontmoetingsplek af te kunnen spreken) en de factuurgegevens. Graag een telefoonnummer van een contactpersoon die bij de rondleiding aanwezig is, doorgeven. U dient een rondleiding ruim een week van te voren aan te vragen. Vervolgens ontvangt u, indien er een gids beschikbaar is, een bevestiging, met gegevens van de gids.

Zelf Dakpark Gids worden? Dat kan ook...

Voor meer informatie: