MEEDOEN MET het Dakpark


Voor veel buurtbewoners is het Dakpark meer dan een mooie plek. Velen doen actief mee in een van de werkgroepen:

Dakpark TOEZICHT
fotograaf Stijn Brakkee
De buurtouders verzorgen het “Dakpark toezicht”. Zij zorgen er voor dat om 7 uur ’s ochtends de hekken van het Dakpark worden geopend, geven informatie aan bezoekers en zien toe op een goed gebruik van het Dakpark.

Dakpark GROEN
fotograaf Stijn Brakkee
Iedere week werkt “Dakpark Groen” mee aan het onderhoud van het Dakpark. Bijvoorbeeld: het schoffelen van het onkruid (dat heel goed groeide de eerste warme zomer) en het opbinden van de klimplanten langs de pergola. Je hoeft geen tuinder te zijn om mee te doen. Iedere hand is welkom.

Ook in de Buurttuin wordt hard gewerkt. Lees hierover meer onder Dakpark BUURTTUIN 

fotograaf Stijn Brakkee
Dakpark ACTIVITEITEN
Dakpark Activiteiten organiseert één activiteit per maand. De afgelopen maanden hebben we een proeverij gehouden, waarbij de kruiden uit de kruidentuin verwerkt waren in o.a. oliën, likeur, azijn en theeën. Ook hebben we meegedaan aan de Dag van de Dialoog.
Voor 2014 hebben we de volgende plannen:
• Een Dakpark-run
• Een dansvoorstelling
• Diverse workshops
• Een skate-event
• Een stekjesmarkt
• Een vliegerwedstrijd
• ??
Het Dakpark is een bijzondere plek en is uitermate geschikt voor allerlei activiteiten, sportief, recreatief, cultureel, voor jong en voor oud. Heb je een leuk plan en wil je een activiteit in het Dakpark organiseren? Meld jouw activiteiten aan bij “Dakpark Activiteiten”.

Dakpark GIDSEN
fotograaf Stijn Brakkee
Het Dakpark is een bijzonder bouwproject, op architectonisch gebied, maar ook sociaalmaatschappelijk gezien: de partici- patiemaatschappij lijkt hier wel uitgevonden! Er is daarom veel vraag naar rondleidingen, niet alleen door Rotterdammers, maar er is belangstelling uit heel het land. Draag je het Dakpark een warm hart toe, volg je de ontwikkelingen van het Dakpark en vind je het leuk om hierover te vertellen? Geef je op en wordt gids!

MEEDOEN
Wil je ook actief meedoen in of voor het Dakpark? Meld je dan nu aan en doe mee: vriendenvanhetdakpark@gmail.com